США побудують стіну на кордоні з Мексикою - Трамп підписав указ

США побудують стіну на кордоні з Мексикою - Трамп підписав указ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп підписав у середу указ про будівництво стіни на південному кордоні Сполучених Штатів з Мексикою на виконання однієї зі своїх передвиборчих обіцянок.

Як заявив під час прес-конференції в Білому домі речник адміністрації президента Шон Спайсер, це дозволить зупинити потік наркотиків, злочинності й нелегальної міграції до США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Будівництво цієї стіни більше, ніж просто передвиборча обіцянка. Це здоровий глузд, перший крок для того, щоб насправді захистити наш дірявий кордон", - заявив Спайсер.

Він також зазначив, що адміністрація має намір позбавити федеральних виплат штати й міста, які укривають нелегальних іммігрантів. "Американський народ більше не буде змушений субсидіювати цю зневагу до наших законів", - сказав речник адміністрації президента США.

Сам Трамп раніше в середу заявив у телеінтерв'ю, що розраховує почати будувати стіну протягом наступних кількох місяців. При цьому він зауважив, що стіна спочатку будуватиметься за рахунок американських платників податків, однак потім, за його словами, все відшкодує Мексика. При цьому новий американський лідер не уточнив, у який спосіб він бачить таку можливість.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-