Прокуратура Панами призупинила розслідування

Прокуратура Панами призупинила розслідування "Панамагейту"

Укрінформ
Прокуратура Панами призупинила розслідування скандальної справи про так зване "панамське досьє" - підбірку документів про офшори фірми Mossack Fonseca, що розкривала причетність ряду відомих у світі компаній і осіб до використання офшорних схем.

Про це повідомляє "Інтерфакс", з посиланням на заяву представників Панамської генпрокуратури на прес-конференції.

Підставою для зупинення розслідування стало питання про законність цих дій. Остаточне рішення має прийняти Верховний суд.

Нагадаємо: минулого року десятки ЗМІ по всьому світу одночасно опублікували матеріали про власників великих офшорів, грунтуючись на даних "Панамського архіву" - підбірці документів про офшорних схемах маловідомої фірми з Панами Mossack Fonseca.

Серед оприлюднених документів також виявилася офшорна компанія, створена на ім'я Петра Порошенка у серпні 2014 р., коли він вже займав пост Президента України. Дані про цю компанію не були зазначені у деклараціях Порошенка.

Сам президент при цьому заявив, що відрізняється від інших політиків з "панамського списку". За його словами, у Roshen немає офшорів, тож необхідності у розслідуванні також немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-