Сполучені Штати приймуть біженців, котрі шукали притулку в Австралії

Сполучені Штати приймуть біженців, котрі шукали притулку в Австралії

Укрінформ
Американські посадовці відвідали острів Манус для оцінки можливості переселення до США шукачів притулку в Австралії, які утримуються в закордонних офшорних центрах.

Про це повідомило видання The Guardian.

Незважаючи на побоювання, що з приходом до влади Дональда Трампа домовленість про переселення біженців, укладена між австралійським урядом та адміністрацією Барака Обами у листопаді минулого року, буде переглянута, американські чиновники заявили, що процес інтерв'ювання біженців для потенційного переселення може початися вже наступномго місяця.

За інформацією ЗМІ, переселення буде доступним тільки для тих утримуваних, які були визнані біженцями (в рамках конвенції біженців). Ті, хто отримав відмову у цьому статусі, не зможуть претендувати на переселення і їх доля залишається невідомою.

Державний департамент США уклав угоду з Центом підтримки переселення у Східній Азії для допомоги у проведенні інтерв'ю, оскільки згідно з процедурою кожен претендент має принаймні двічі успішно пройти співбесіду. З огляду на кількість шукачів притулку, очікується, що весь процес займе від 6 до 12 місяців.

За даними австралійського уряду на острові Манус зараз перебувають 859 шукачів притулку 669 з яких отримали статус біженця. На Науру - 1200 осіб, 983 з яких також мають статус біженців.

Переважна більшість осіб, котрі знаходяться в офшорних таборах утримання, продемонстрували цілком обґрунтовані побоювання щодо можливості стати жертвою переслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-