Австралії доведеться попрацювати для зміцнення відносин зі Штатами -  аналітики

Австралії доведеться попрацювати для зміцнення відносин зі Штатами - аналітики

Укрінформ
Аналітики в Австралії вважають, що у час невизначеної і непередбачуваної доби президента Трампа, австралійським політикам і дипломатам доведеться працювати більше, ніж будь-коли раніше, щоб підтримувати союз із США. 

Про це повідомляє видання The Guardian.

«Ми повинні збільшувати нашу підтримку в Конгресі, в тому числі серед бізнес-лідерів, ключових агентств США і широкого спектру осіб, що формують політику Сполучених Штатів», - йдеться зокрема в аналітичній доповіді експертів Коледжу національної безпеки, яку цитує видання.

На думку експертів Коледжу, політики повинні також активізувати свої зусилля, щоб переконати громадськість у важливості зміцнення відносин між США й Австралією на фоні існуючого скептицизму. За їх словами, незважаючи на те, що позитивні сигнали до високих фігур у новій адміністрації Трампа вже доведено, Австралії слід знайти «нові, творчі шляхи» для впливу на осіб, які приймають рішення у добу Трампа, а це буде виходити за рамки звичайних дипломатичних і оборонних каналів.

Ймовірно Австралії також доведеться розглянути можливість збільшення фінансової  підтримки американських військових дій в Азії та в усьому світі.

Водночас, на думку експертів, шлях відносин з США буде нелегким, оскільки підхід Трампа до вирішення світових проблем, швидше за все, буде обумовлений реакцією на події, а не чітким послідовним баченням, а також відзначатиметься ізоляціонізмом та поляризацією.

«Альянс із США залишається центральним елементом нашої національної безпеки. У нас немає реальної альтернативи. Наші інтереси значні, а наші можливості не можуть захистити їх у повному обсязі», - йдеться в документі.

Водночас, вважають експерти, Австралія повинна працювати, щоб поглибити і урізноманітнити свою безпеку та економічні партнерства з країнами Індо-Тихоокеанського регіону, зокрема з Японією, Індією, Індонезією, Південною Кореєю, Сінгапуром, Філіппінами, В'єтнамом, і спробувати побудувати нову «стратегічну мережу» - не настільки залежну від ролі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-