Лукашенко незадоволений поведінкою РФ: доручив шукати заміну російської нафти

Лукашенко незадоволений поведінкою РФ: доручив шукати заміну російської нафти

Відео
Укрінформ
Скорочення поставок російської нафти до Білорусі має бути заміщено альтернативними варіантами.

Про це заявив у п'ятницю президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає БЕЛТА.

"Ми домовлялися, що найближчим часом ви мені доповісте про ситуацію в нафтогазовому комплексі країни, особливо у зв'язку з поведінкою Росії. За нашими домовленостями і угодами, раніше укладеним, яка у нас ситуація? Ми нічого не приховуємо від людей. Приховувати, я думаю, не треба. Катастрофи немає, але скорочення поставок нафти від Російської Федерації має бути заміщене альтернативними варіантами", - заявив він, звертаючись до віце-прем'єра Володимира Семашка.

Лукашенко зазначив, що відповідні питання обговорювалися ще в кінці минулого року: "І ми ці альтернативні варіанти не просто опрацьовували. Ми випробували деякі, вже випробували на практиці, доставляючи нафту з Чорного і Середземного морів на наші нафтопереробні заводи, щоб на практиці подивитися, як це буде виглядати економічно".

"Тому я хотів би почути, як тут йдуть справи. Як просувається переговорний процес сьогодні з Російською Федерацією і на перспективу, щоб визначитися, як нам діяти далі. Ну і з нафтовидобутку в Білорусі", - додав президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-