Обама вручив Байдену найвищу нагороду США для цивільних

Обама вручив Байдену найвищу нагороду США для цивільних

Відео
Укрінформ
Барак Обама нагородив Президентською медаллю Свободи віце-президента США Джозефа Байдена під час несподіваної церемонії в Білому домі, яка застала Байдена зненацька, та спричинила з його боку емоційну реакцію.

Церемонія відбулася в четвер, повідомляє американське видання The Hill.

"Байден обернувся й не стримав сліз, коли Обама зробив це оголошення (про нагородження – ред.) перед співробітниками Білого дому в парадній обідньому залі", - зазначається в публікації.

Обама підкреслив, що він удостоює віце-президента найвищою нагородою для цивільних "за його віру в американців, за любов до своєї країни і за службу впродовж усього життя".

Медаль була цілком несподіваною для віце-президента. У анонсі щодо церемонії про це взагалі не згадувалось. Сам же Байден прийняв високу нагороду і заявив, що не мав ні найменшого уявлення про це.

У відповідь на такий жест президента він зауважив: "Це честь, яка не тільки виходить далеко за межі того, що я заслужив, але це також є віддзеркаленням того ступеню й щедрості вашого духу".

За словами Обами, особисто він вручав цю медаль лише трьом особам: Папі Римському Іоанну Павлу II, екс-президенту США Рональду Рейгану і колишньому держсекретарю Коліну Пауеллу.

Таким чином, Джо Байден став третім віце-президентом в історії США, який отримав нагороду, засновану президентом Джоном Кеннеді у 1963 році. Нельсон Рокфеллер і Х'юберт Хамфрі були нагороджені посмертно Президентською медаллю Свободи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-