Французький суд вирішив звільнити затриманого екс-прем'єра Косова

Французький суд вирішив звільнити затриманого екс-прем'єра Косова

Укрінформ
Французький суд ухвалив рішення звільнити затриманого екс-прем'єра Косова Рамуша Харадіная.

Про це повідомляє Associated Press.

"Французький суд ухвалив рішення звільнити затриманого колишнього прем'єр-міністра Косова до ухвалення рішення про видачу його Сербії, де він оголошений у розшук за звинуваченням у військових злочинах", - йдеться у повідомленні.

Як ухвалив суд у східному французькому місті Кольмар, Рамуш Харадінай може вийти з в'язниці, однак мусить залишатись у Франції під судовим наглядом, поки розглядається його справа.

Як відомо, 10 січня Сербія офіційно попросила владу Франції про екстрадицію Харадіная.

Раніше французький суд вирішив, що він має залишатися під вартою до рішення, чи слід передати його Сербії.

Харадінай, який очолює опозиційну партію «Альянс за майбутнє Косова», нетривалий час був прем'єр-міністром Косова у 2004-2005 роках, коли цей край був фактичним протекторатом ООН, уже не підконтрольним Белградові. Під час Косовської війни 1998-1999 років Харадінай був одним із польових командирів сепаратистського збройного угруповання "Армія визволення Косова". Сербія звинувачує його у воєнних злочинах проти цивільних у часи війни.

Харадіная звинувачував у воєнних злочинах і Міжнародний кримінальний трибунал у справах колишньої Югославії. Гаазький трибунал судив його двічі і обидва рази виправдовував за браком неспростовних доказів вини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-