У РФ письменники і журналісти вимагають повідомити, де зараз Ільдар Дадін

У РФ письменники і журналісти вимагають повідомити, де зараз Ільдар Дадін

Укрінформ
Російські письменники, журналісти і громадські діячі вимагають від Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ повідомити місцезнаходження Ільдара Дадіна, засудженого за статтею про порушення правил проведення публічних заходів.

Відкрите звернення опубліковане на сторінці письменника Льва Тимофєєва в Facebook.

«Питання про місце знаходження Ільдара Дадіна ми ставимо сьогодні керівництву УФСВП. Де Ільдар Дадін? Що з ним відбувається? У нас є підстави турбуватися за його життя. Пропонуємо підтримати наше звернення усім, кому небайдуже постійне порушення прав і свобод у нас в країні. Доля Ільдара Дадіна - показник стану нашого громадянського суспільства і залежить від нас з вами», - написано в зверненні.

В ньому підкреслюється, що у ФСВП Росії не відповідають на запити дружини Дадіна Анастасії Зотової. До звернення приєдналися такі письменники і журналісти, як Людмила Улицька, Віктор Шендерович, Сергій Пархоменко, Олександр Подрабінек, Григорій Пасько. У коментарях звернення підтримали численні користувачі соцмережі.

В останні дні повідомити про місцезнаходження активіста Дадіна зажадали глава громадського руху "За права людини" Лев Пономарьов, головний редактор "Ехо Москви" Олексій Венедиктов і опозиційний активіст Марк Гальперін, який вийшов на Червону площу з поодиноким пікетом. Дружина Дадіна розмістила у своєму Твіттері фотокопію відповіді ФСВП, в якій йдеться, що відомство не повідомлятиме родичів засудженого про його місцезнаходження без його письмової заяви.

Ільдар Дадін - єдиний в Росії активіст, якого було засуджено за статтею про "неодноразове порушення правил проведення публічних заходів". У своїх пікетах він часто виступав на підтримку України, із засудженням агресивної політики Росії. У грудні 2015 року суд засудив Дадіна до трьох років позбавлення волі. Суд другої інстанції понизив термін до двох з половиною років.

У листопаді Дадін заявив про тортури в колонії №7 в Карелії. 5 грудня стало відомо, що активіста етапували до іншої виправної установи. Відтоді немає ніякої інформації про те, де він знаходиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-