Обраний президент Радєв: Болгарія завжди буде працювати з ЄС і НАТО

Обраний президент Радєв: Болгарія завжди буде працювати з ЄС і НАТО

Укрінформ
Обраний президент Болгарії Румен Радєв заявив, що його країна завжди буде працювати тільки разом зі своїми партнерами – Євросоюзом та НАТО.

Про це повідомляють болгарські ЗМІ з посиланням на інтерв'ю Румена Радєва британському виданню Financial Times.

«Болгарія завжди буде працювати тільки разом зі своїми партнерами – Євросоюзом та НАТО. Хотілося б, щоб Болгарія була справжнім партнером Північноатлантичного альянсу, партнером лояльним і передбачуваним, з реальними можливостями», - заявив Радев.

На його думку, в нинішніх умовах, коли світ протистоїть загрозам тероризму та ісламського фундаменталізму, необхідно відновити стосунки НАТО з Росією».

При цьому, обраний президент підкреслив, що жодного разу не був у Москві, а свої перші закордонні візити здійснить до Брюсселя та Бухарест. Зокрема, візит у Бухарест зумовлений, за словами Радєва, підвищеним інтересом болгарського суспільства до румунського досвіду боротьби з корупцією.

Як повідомляв Укрінформ, у другому турі президентських виборів у Болгарії перемогу здобув незалежний кандидат, генерал-майор у відставці, колишній головнокомандувач ВПС Болгарії Румен Радєв. Церемонія його офіційного вступу на посаду відбудеться 22 січня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-