Румунські вчені: наступний землетрус може досягнути 7 балів

Румунські вчені: наступний землетрус може досягнути 7 балів

Укрінформ
Науковий директор румунського національного Інституту фізики Землі Мірча Реддуля не виключає потужного землетрусу у сейсмоактивному регіоні Вранча, у тому числі, можливо, силою 7 балів за шкалою Ріхтера.

Так він прокоментував землетрус потужністю 5,2 бала, що стався в ніч з вівторка на середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Нинішній землетрус - досить нормальне явище для цього регіону. При землетрусах земля зазвичай звільняється від накопиченої енергії. Порівняно із землетрусом 7 балів, при п‘ятибальних підземних коливаннях обсяг енергії, що вивільняється землею, майже в тисячу разів менший. Відбувається накопичення додаткової енергії, яка може спровокувати землетрус 7 балів", - зазначив Редулян.

На його думку, навіть при підземних поштовхах 6 і більше балів особливих руйнувань не буде, оскільки у регіоні Вранча епіцентри землетрусів зазвичай знаходяться на великій глибині.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з вівторка на середу в Румунії стався землетрус силою 5,2 бала за шкалою Ріхтера. Підземні поштовхи відчувалися і в столиці Молдови Кишиневі.

Найпотужніший землетрус у цьому регіоні стався 4 березня 1977 року. Його тривалість була близько хвилини, а сила поштовхів становила 7,2-7,5 бала, в епіцентрі потужність сягала 8-9 балів. В результаті землетрусу в Румунії загинуло близько 1,5 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-