Ту-154: попередній аналіз

Ту-154: попередній аналіз "чорної скриньки" вказує на помилку пілота – ЗМІ

Укрінформ
Спеціалісти центру ВПС Міноборони РФ після попереднього аналізу записів "чорної скриньки" Ту-154, який зазнав катастрофи біля Сочі, дійшли висновку, що причиною аварії літака була помилка пілотування.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на поінформоване джерело. 

"Завершено попередній аналіз даних самописця. Він дає змогу зробити висновок про те, що версія катастрофи, пов'язана з помилкою пілотування повітряного судна, є пріоритетною", - сказав співрозмовник агентства.

А незадовго до цього інше джерело агентства повідомило, що літак, за попередніми даними, зазнав катастрофи через "звалювання" при недостатній для зльоту підйомній силі крила. За його словами, закрилки Ту-154 спрацювали нештатно, в результаті їх невиходу підйомна сила була втрачена, і швидкість не була достатньою для набору висоти. Причину цього поки що не встановлено.

Напередодні у ФСБ Росії назвали основними робочими версіями аварії Ту-154 попадання в двигун сторонніх предметів, неякісне паливо, що спричинило втрату потужності, і відмову роботи двигунів, помилку пілотування і технічну несправність літака.

За наявною інформацією, наразі піднято на поверхню всі чорні скриньки лайнера, який зазнав катастрофи.

Як відомо, літак Ту-154 Міноборони РФ, який прямував до Сирії, зазнав аварії біля Сочі вранці 25 грудня. На борту знаходилися 92 особи - вісім членів екіпажу і 84 пасажири, в тому числі артисти військового ансамблю ім. Александрова, глава фонду «Справедлива допомога» Єлизавета Глинка («Доктор Ліза») і знімальні групи пропагандистських телеканалів - Першого каналу, НТВ і «Звезды».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-