Ту-154 впав у Чорне море на швидкості понад 500 км/год

Ту-154 впав у Чорне море на швидкості понад 500 км/год

Укрінформ
Літак Ту-154 Міністерства оборони РФ, що зазнав катастрофи 25 грудня, впав у Чорне море на швидкості більше 500 км/год.

У момент трагедії літак намагався вчинити маневр управо і летів з сильно задертим носом.

Про це повідомило ТАСС джерело в силових структурах. 

"Катастрофа сталася, коли пілоти прибирали механізацію (у випущеному стані збільшує підйомну силу крила - прим. ТАСС). При цьому за доки незрозумілими причинами літак йшов з великим кутом тангажа. Ймовірно, сталося його звалювання з ешелону під час маневру управо. В результаті у кінці розвороту він зіткнувся з поверхнею води з лівим креном на швидкості близько 510 км/год", - розповів співрозмовник агентства.

За даними іншого джерела, близького до розслідування трагедії, "Ту -154 йшов з надмірно великим кутом атаки і його бовтало з одного боку до іншого".

Джерела не виключають, що катастрофа могла статися через поєднання декількох причин одночасно, в їх числі вони назвали помилкові дії екіпажу і несправність одного з двигунів.

Кут тангажа - це кут між поздовжньою (від носа до хвоста) віссю літака і горизонтальною площиною. При великому позитивному вугіллі тангажа (задертий ніс) авіалайнер може вийти на критичні показники і втратити підйомну силу, станеться так звані звалювання з ешелону.

Як повідомляв Укрінформ, літак Міноборони РФ, який прямував до Сирії, зазнав аварії біля Сочі в неділю вранці. За даними відомства, на борту знаходилося 92 особи - вісім членів екіпажу і 84 пасажири, серед яких - артисти військового ансамблю ім.Олександрова і представники трьох російських телеканалів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-