Російський експерт: Причиною падіння Ту-154 могло бути його захоплення

Російський експерт: Причиною падіння Ту-154 могло бути його захоплення

Укрінформ
Падінню Ту-154 у Чорне море відразу після зльоту з аеропорту Адлер могла передувати екстремальна ситуація, що склалася на борту, яка не дала можливість екіпажу передати сигнал біди на землю.

Так вважає колишній начальник зміни головного центру єдиної системи організації повітряного руху Росії Віталій Андрєєв, повідомляє РІА Новости

"Після зльоту і короткого польоту — дві хвилини — літак зник з радарів і не передав сигнал на землю про будь-які неполадки, це може свідчити про те, що на борту склалася екстрена ситуація — або вплив ззовні на машину, або зустріч з перешкодою, яка там навряд чи була", — вважає Андрєєв, який пропрацював в авіації 47 років.

Відтак, додає він, "сталося щось екстремальне, з практики - такі ситуації можливі при захопленні судна".

За його словами, Ту-154 дуже надійна машина, "просто так вони не падають".

"Ті версії про неполадки на борту, які зараз озвучуються, — розбалансування керма, відхилення від встановленої траєкторії польоту — абсолютно точно не могли завадити екіпажу передати про це сигнал на землю", — каже Андрєєв.

Експерт уточнив, що дані з "чорних ящиків" "з точністю до 99,99% зможуть пояснити, що відбувалося в кабіні у момент катастрофи".

Як повідомляв Укрінформ, колишній міністр оборони України Євген Марчук висловив припущення, що на борту Ту-154 стався вибух або літак несподівано розвалився і розгерметизувався з якихось інших причин.

Літак Ту-154 зник з радарів у неділю о 05:40 мск незабаром після вильоту із Сочі. На його борту знаходилися військовослужбовці, представники ЗМІ та музиканти ансамблю імені Александрова, які летіли привітати з Новим роком авіагрупу ПКС Росії на авіабазі Хмеймім у Сирії. Згідно з уточненими даними, на борту Ту-154 знаходилися 92 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-