Трамп заявив, що закриє свій благодійний фонд

Трамп заявив, що закриє свій благодійний фонд

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп заявив у суботу про намір закрити свій благодійний фонд після серії публікацій та початку розслідування прокуратури щодо можливості неправильного використання коштів.

У своїй заяві Трамп повідомив, що віддав розпорядження своєму адвокатові здійснити відповідні дії, необхідні для припинення діяльності Фонду, передає Укрінформ.

"Фонд здійснював величезні добрі справи протягом багатьох років, виділяючи мільйони доларів численним шанованим групам, включаючи підтримку ветеранів, співробітників правоохоронних органів і дітей", - цитує заяву газета The Washington Post.

Тим не менше, за його словами, щоб уникнути навіть можливості виникнення будь-якого конфлікту інтересів під час перебування на посту президента, він прийняв рішення "реалізовувати свій великий інтерес до філантропії в інший спосіб".

Фонд Дональда Трампа перебував під пильною увагою цього року після серії публікацій у ЗМІ, передусім, WP з докладним описом його діяльності. У тому числі, увага зверталася на випадки, коли Трамп міг використовувати гроші благодійної організації для врегулювання судових позовів, пов'язаних з його прибутковим бізнесом.

Водночас, повідомляється, що генеральний прокурор Нью-Йорка після кількох повідомлень відкрив розслідування благодійності Трампа. Як заявила з цього приводу речниця офісу генпрокурора, Фонд не може бути офіційно закритий до того, як розслідування буде завершене.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-