США поповнили список «глобальних терористів» особливої категорії

США поповнили список «глобальних терористів» особливої категорії

Укрінформ
Державний департамент США оголосив про внесення до списку глобальних терористів особливої категорії оперативника регіонального осередку Аль-Каїди Салека Мохамедоу.

Про це йдеться в офіційній заяві відомства, оприлюдненій у середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент вніс Салека Ульд Шейка Мохамедоу (Saleck Ould Cheikh Mohamedou) до списку глобальних терористів особливої категорії – відповідно до указу президента 13224, який запроваджує санкції проти іноземних осіб та груп, які вчинили, або представляють значний ризик вчинення терористичних актів, що загрожують безпеці громадян США або національній безпеці, зовнішній політиці чи економіці Сполучених Штатів", - йдеться в документі.

Мохамедоу діє в якості оперативника організації Аль-Каїда в Ісламському Магрибі (AQIM), зауважили в Держдепі. Він був засуджений до смертної кари в Мавританії в 2011 році після спроби вбивства глави цієї країни Мохамеда Ульд Абдель Азіза. Тоді до плану терористів, який був зірваний мавританською армії, входив також напад на посольство Франції і міністерство національної оборони Мавританії.

Мохамедоу також є одним із ініціаторів терористичного нападу, що призвів до загибелі чотирьох французьких туристів у Мавританії в 2007 році. Він втік із в'язниці в 2015 році, але був затриманий у січні 2016 року і зараз поміщений за грати в Мавританії.

Оголошення Мохамедоу терористом особливої категорії забезпечує блокування пов'язаних з ним активів у американській фінансовій системі, ізолює можливості терористичного угруповання, а також допомагає притягнути його до відповідальності іншими урядами, зазначили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-