Франція посилює контроль на кордоні з Німеччиною

Франція посилює контроль на кордоні з Німеччиною

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Франції попросив поліцію посилити прикордонний контроль на кордоні з Німеччиною після нападу на різдвяний ярмарок у Берліні.

Про це повідомляє The Local.

"У Франції, де вже давно діє підвищений рівень терористичної загрози після нападів в Парижі і Ніцці, влада намагається запобігти будь-якому повторенню берлінських подій напередодні Різдва. Міністр відправив повідомлення всім місцевим поліцейським головам проханням "негайно вжити всі необхідні заходи для зміцнення контролю на франко-німецькому кордоні", - пише видання.

Також у містах Франції збільшено кількість поліцейських на різдвяних ярмарках та в церквах.

Міністр також попросив поліцейську владу враховувати всі ризики у місцях, які приваблюють великі натовпи людей, "для того, щоб скорегувати плани безпеки".

Французький уряд також оголосив, що було проведено кілька превентивних арештів. Ці арешти проводилися "за наявною інформацією, щоб уникнути можливого нападу або організації нападу".

Як повідомлялося, угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за напад у Берліні, у результаті якого загинули 12 людей.

20 грудня керівник поліції Берліна заявив, що наразі не зрозуміло, чи заарештований після нападу на різдвяний ярмарок справді був водієм вантажівки, яка в’їхала в людей.

Поліція не розкриває особу чоловіка, якого затримали майже відразу після того, як у понеділок вантажівка в’їхала у людей на ярмарку. ЗМІ повідомляли, що затриманий – 23-річний біженець із Пакистану, який жив у притулку в Берліні. У поліції повідомляли, що затриманий заявив про свою непричетність до нападу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-