У катастрофі літака з футболістами «Шапекоенсе» винен пілот - комісія

У катастрофі літака з футболістами «Шапекоенсе» винен пілот - комісія

Укрінформ
Болівійська комісія з розслідування катастрофи літака з футболістами клубу «Шапекоенсе» дійшла висновку, що в тому, що сталося, винен загиблий пілот Мігель Кірога і авіакомпанія LaMia, що організувала рейс.

Про це заявив голова комісії - міністр громадських робіт Мілтон Кларос, повідомляє "Медуза" з посиланням на El Tiempo.

Було встановлено, що пілот проігнорував недостатній запас палива перед вильотом з Болівії в Колумбію. При цьому, як з'ясувалося, у Кіроги було недостатньо досвіду для управління цим типом повітряного судна, а ВПС Болівії розшукували його за самовільний відхід зі служби.

Болівійська влада ніяк не прокоментувала, яким чином Кірогу було допущено до управління літаком.

В той же час Кларос заявив, що проти чиновників, що допустили порушення, будуть вжиті заходи.

Як повідомлялося, літак LaMia розбився, не долетівши до аеропорту колумбійського Медельїна, в ніч на 29 листопада. На цьому літаку бразильський футбольний клуб «Шапекоенсе» летів до Колумбії на перший у своїй історії фінал Південноамериканського кубку. На борту знаходилося 77 осіб, з яких семеро вижили, але один згодом помер в лікарні.

Раніше у рамках кримінальної справи про катастрофу було затримано главу LaMia Густаво Варгаса та інших високопоставлених співробітників компанії. При цьому слідству невідоме місцезнаходження одного з власників компанії LaMia Маркоса Рочі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-