Названа причина залізничної катастрофи в Болгарії

Названа причина залізничної катастрофи в Болгарії

Укрінформ
Залізнична катастрофа в селі Хитрино Шуменської області Болгарії сталася через подвійне перевищення швидкісного режиму: залізничний склад входив на територію станції зі швидкістю 78 км/год, в той час як машиніст поїзда зобов'язаний знизити швидкість до 40 км/ч.

Таку інформацію оприлюднила радник Генерального прокурора Болгарії Рум'яна Арнаудова, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Дані про подвійне перевищення швидкості були отримані в результаті проведення судово-технічної експертизи. Це і призвело до того, що цистерна зі скрапленим газом зійшла з рейок і вибухнула», - зазначила Арнаудова.

Наразі триває пожежно-технічна експертиза для встановлення причин вибуху цистерни.

Слідчі прокуратури міста Шумен почали судово-процесуальні дії з притягнення до кримінальної відповідальності двох машиністів поїзда.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 10 грудня, на залізничному вокзалі в селі Хитрино Шуменської області Болгарії вибухнула цистерна зі скрапленим газом одного з залізничних вантажних складів. В результаті вибуху 8 людей загинули, близько 30 отримали травми різного ступеня тяжкості.

За останніми даними уряду Болгарії, евакуйовані з села Хитрино жителі вже почали повертатися додому, оскільки рятувальники завершують операцію з очищення місцевості від отруйних газів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-