Російський посол у Туреччині помер після нападу

Російський посол у Туреччині помер після нападу

Відео
Укрінформ
Британське видання The Sun повідомляє, що посол Росії в Туреччині Андрій Карлов помер унаслідок збройного нападу в понеділок у Анкарі.

Про це йдеться у повідомленні на сайті видання.

"Посол Росії в Туреччині, як повідомляється, був убитий озброєним нападником, який щось кричав при цьому про Алеппо", - йдеться в повідомленні.

"Сьогодні в Анкарі на публічному заході дістав поранення посол Росії, від якого він помер", - заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

Водночас Захарова заявила, що Росія кваліфікує вбивство посла Росії в Туреччині як теракт. За її словами, це питання буде поставлено перед Радбезом ООН.

За свідченнями очевидців, нападник під час стрілянини прокричав два слова – "Алеппо" і "помста". При цьому видання опублікувало фото нападника з пістолетом у руці поряд із послом, який лежить на підлозі з розкинутими руками.

Зловмисник, за попередніми даними, увійшов до галереї з поліцейським посвідченням. Під час виступу російського дипломата він вистрілив у повітря, а потім поцілив у нього, повідомила турецька газета Hurriyet.

За повідомленням агентства Anadolu Agency, після цього нападник був "нейтралізований".

Як повідомляв Укрінформ, інцидент стався наступного дня після того, як у Туреччині пройшли протести проти військової інтервенції Росії у Сирії. Спочатку повідомлялося, що російський дипломат перебуває у критичному стані.

Під час нападу поранення отримали також інші люди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-