Влада Туреччини підозрює курдів у скоєнні теракту в Кайсері

Влада Туреччини підозрює курдів у скоєнні теракту в Кайсері

Укрінформ
Віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмуш повідомив, що попередні дані розслідування теракту в місті Кайсері вказують на те, що за вибухом стоять терористи Робочої партії Курдистану (РПК).

В ефірі телеканалу NTV, Куртулмуш повідомив, що активні слідчі заходи в Кайсері тривають, інформує агентство Anadolu.

«Як тільки картина повністю проясниться, буде офіційна заяву про те, хто саме стоїть за терактом», - пообіцяв віце-прем'єр Туреччини, акцентувавши увагу на тому факті, що атака була спрямована проти військовослужбовців сил спецназу, які беруть участь в антитерористичних операціях.

За його словами, немає ніяких сумнівів, що теракт організували не звичайні злочинці.

«У теракті в Кайсері були використані ті самі матеріали, що під час кривавої атаки, організованої минулого тижня в районі Бешикташ" у Стамбулі. Природно, що такого роду вибухові речовини не продаються в магазинах або на ринку. Це - вибухові пристрої, що знаходяться в арсеналі Збройних сил обмеженого числа країн», - зазначив Куртулмуш.

За його словами, за терористами стоїть конкретна логістична підтримка, «має місце підтримка розвідданими, а також чітке планування політичної спрямованості».

Раніше повідомлялося, що кількість загиблих внаслідок теракту в турецькому місті Кайсері досягло 14 осіб, ще 56 людей отримали поранення.

Замінований автомобіль вибухнув в суботу біля зупинки громадського транспорту неподалік  університетського кампусу, коли поруч проїжджав автобус з військовими. Мер Кайсері заявив, що атаку здійснив терорист-смертник.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-