У Сеулі на вулиці вийшли прибічники і противники імпічменту президента

У Сеулі на вулиці вийшли прибічники і противники імпічменту президента

Укрінформ
У столиці Південної Кореї Сеулі проходять масштабні мітинги прибічників і противників президента Пак Кин Хе, якій парламент оголосив імпічмент.

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Прибічники президента Південної Кореї Пак Кин Хе зібралися в суботу, аби домогтися її поновлення (на посаді. - Ред.), в той час як її противники зібралися з повторними вимогами про імпічмент лідера через корупційний скандал», - йдеться у повідомленні.

Першими свою демонстрацію розпочали прибічники  Пак Кин Хе, однак пізніше на центральні вулиці Сеула вийшли її противники. Більшість останніх висловлювали невдоволення тим, що адвокати Пак Кин Хе заявили про відсутність правової основи для її імпічменту. 

Суботня акція пропрезидентських мітингувальників проходить за декілька кварталів від президентської резиденції "Блакитний дім".

За оцінками організаторів антипрезидентського протесту, на мітинг прийшло близько 300 тисяч осіб. Акція має переважно мирний характер.

Невдоволені корупційним скандалом президента корейці вже кілька тижнів поспіль мітингують на вулицях країни.

Як повідомлялося, 9 грудня парламент Південної Кореї проголосував за імпічмент президента Пак Кин Хе. Президент Південної Кореї виявилася причетною до гучного скандалу після того, як її помічницю і близьку подругу звинуватили в корупції та використанні службового становища з метою отримання вигоди.

На час розгляду справи про імпічмент Конституційним судом, що може тривати до 180 днів, обов'язки президента виконуватиме прем'єр-міністр Хван Гьо Ан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-