Трамп збирався балотуватися в президенти ще в минулому столітті - ЗМІ

Трамп збирався балотуватися в президенти ще в минулому столітті - ЗМІ

Укрінформ
Розвідка колишньої Чехословаччини стежила за Дональдом Трампом і його першою дружиною Іваною і роздобула відомості про його намір балотуватися на пост президента ще 20 років тому.

Про це повідомляє німецьке видання BILD у номері, який вийде у четвер, передає кореспондент Укрінформу.

«За майбутнім президентом США Дональдом Трампом і його першою дружиною Іваною в 70-х і 80-х роках стежила чеська розвідслужба StB», - пише видання.

Спецслужби зацікавилися тим, що народжена в ЧССР Івана вийшла заміж за американця. У їхніх повідомленнях навіть фігурує шлюбний контракт, в якому зазначено, що Трамп хотів як мінімум трьох дітей та в разі розпаду шлюбу повинен був виплатити колишній дружині компенсацію в розмірі 1 мільйона доларів. Цей документ, як переконався кореспондент BILD в архіві в Празі, позначений грифом «цілком таємно».

Про економічне становище Трампа агент розвідки повідомляв у центр, що компанія підприємця «максимально захищена, оскільки отримує державні замовлення». Пікантна деталь: «ще одна перевага полягає в особистих стосунках з американським президентом і той факт, що він (Трамп) звільняється на 30 років від сплати всіх податків».

Цікаво також, що 21 жовтня 1988 року на Трампа, за повідомленням агента, "чиниться тиск з метою переконати його балотуватися на пост президента". Про це є рапорт джерела з кодовим ім'ям «Мілош». Про візит Івани в ЧССР говориться, що „(...) кожен неправильний крок з її боку мав би непередбачувані наслідки для становища її чоловіка, який має намір балотуватися на пост президента в 1996 році». Хоча це і здається утопією, Трамп переконаний, що доб'ється успіху, пише видання.

В цілому за парою стежили, як мінімум, з 1979 року: прослуховували телефонні розмови між Іваною та її батьком, читали кореспонденцію, спостерігали за дітьми, які приїжджали в Чехословаччину до дідуся.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-