У Молдові визначилися з датою інавгурації Додона

У Молдові визначилися з датою інавгурації Додона

Укрінформ
Урочисте засідання парламенту і Конституційного суду Молдови, під час якого відбудеться церемонія інавгурації нового президента Ігоря Додона, пройде в п'ятницю, 23 грудня, в Палаці Республіки.

Рішення про це було прийняте на засіданні Бюро парламенту Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Церемонія інавгурації президента Республіки Молдова транслюватиметься в прямому ефірі державними телерадіокомпаніями та іншими електронними ЗМІ. Згідно із законодавством, урочисте засідання відкриє спікер парламенту, після чого буде зачитано рішення Конституційного суду, а новообраний президент складе присягу», - йдеться в рішенні Бюро парламенту.

Після того, як новообраному главі держави буде передано президентський штандарт, Ігор Додон звернеться з промовою до народу.

Після покладання квітів до монумента молдавському господарю Штефану Великому чинний президент Молдови Ніколае Тімофті передасть президентські повноваження президентові Ігорю Додону.

Як повідомлялося, у другому турі президентських виборів, що пройшов 13 листопада в Молдові, перемогу отримав екс-лідер Партії соціалістів Ігор Додон, за якого проголосували трохи більш як 52% виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-