Прокурор Міжнародного трибуналу вимагає для Младича довічного ув'язнення

Прокурор Міжнародного трибуналу вимагає для Младича довічного ув'язнення

Укрінформ
Прокурор Міжнародного трибуналу щодо колишньої Югославії Алан Тігер заявив, що колишній командувач армії боснійських сербів Ратко Младич має бути засуджений до пожиттєвого ув'язнення. 

Про це він сказав під час слухань у Гаазі у середу, повідомляє Reuters

"Образою для жертв - живих і мертвих - та образою правосуддю буде накласти інше покарання, аніж найсуворіше із передбачених законом - довічне ув'язнення", - сказав прокурор.

Він заявив, що Младич наказав убити тисячі мусульман у Сребрениці у липні 1995 року після того, як систематично доводив їх до голодування протягом попередньої зими.

Колишнього командувача армії боснійських сербів обвинувачують у вчиненні геноциду, злочинів проти людяності та порушенні законів і звичаїв війни у Боснії та Герцоговині з травня 1992 року по 1995 рік.

Младичу було висуното обвинувачення 25 листопада 1995 року. У 2011 році він був заарештований та переданий трибуналу. Судовий процес розпочався 16 травня 2012 року. Наразі в суді тривають заключні дебати сторін.

Як повідомляв Укрінформ, у березні Міжнародний трибунал щодо колишньої Югославії визнав винним у вчиненні злочинів проти людяності та геноциду в різних містах Боснії колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича. Його засуджено до 40 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-