США повернуть Японії 40 гектарів на Окінаві

США повернуть Японії 40 гектарів на Окінаві

Укрінформ
Сполучені Штати планують повернути Японії до кінця року частину землі на острові Окінава, яка використовувалась Пентагоном з метою проведення навчань і тренувань.

Відповідної домовленості досягли міністр оборони США Ештон Картер і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час зустрічі в Токіо, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр оборони Картер і прем'єр-міністр Абе підтвердили важливість досягнення прогресу в зусиллях реструктуризації Японії та зобов'язалися працювати в тісній взаємодії для повернення до 22 грудня близько 10 тис. акрів (понад 40 тис. кв. кілометрів) Північного тренувального району, що буде найбільшою територією, яку США повернули Японії з 1972 року", - зауважили з цього приводу в американському Міноборони.

На території американської військової бази на Окінаві проходили навчання, у яких брав участь американський військовий контингент у Японії, що становить близько 50 тис. військових. Питання про повернення землі було актуальною темою у відносинах між двома країнами впродовж останніх років. Воно загострилось після того, як цього року американський цивільний службовець, який працював на військовій базі США, згвалтував 20-річну японку. Це спричинило зростання невдоволень серед цивільного населення та поновлення питання повернення землі на дипломатичному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-