У Сеулі шостий тиждень поспіль вимагають відставки президента

У Сеулі шостий тиждень поспіль вимагають відставки президента

Укрінформ
У столиці Південної Кореї Сеулі зібралися сотні тисяч демонстрантів з вимогою відставки президента Пак Кин Хє. Протести тривають шостий тиждень поспіль.

Про це повідомляє AFP

«Сотні тисяч демонстрантів зібралися в Сеулі шостий тиждень поспіль у суботу, щоб вимагати відставки президента Пак Кин Хе перед голосування за імпічмент у парламенті», - йдеться у повідомленні.

Востаннє масові демонстрації у столиці пройшли після того, як опозиція подала клопотання про імпічмент, за який голосуватимуть у п'ятницю. 

У разі відставки чи імпічменту Пак стане першим демократично обраним президентом Південної Кореї, яка не завершить повний п'ятирічний термін. 

Як повідомляв Укрінформ, раніше прокуратура Кореї звинуватила помічницю президента Чхве Сун Силь в тому, що вона незаконно змушувала великий бізнес вносити багатомільйонні пожертви у два пов'язаних з нею неурядові фонди. 20 листопада Чхве Сун Силь були пред'явлені офіційні звинувачення у зловживанні владою та перевищенні повноважень.

Згідно з конституцією, прокуратура не може висунути кримінальні звинувачення чинному президенту, оскільки вона має недоторканність, однак відомство заявило про причетність Пак Кин Хе до корупційного скандалу.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-