У Болгарії сподіваються уникнути дострокових парламентських виборів

У Болгарії сподіваються уникнути дострокових парламентських виборів

Укрінформ
Президент Болгарії Росен Плевнелієв висловив надію, що новий уряд країни все ж буде сформований, а дострокових парламентських виборів удасться уникнути.

Про це він заявив за підсумками засідання Консультативної ради з національної безпеки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Продовжую вірити і сподіватися, що нинішній склад Народних зборів (парламент Болгарії. – Ред.) не вичерпав свого потенціалу і в змозі ще щось зробити для держави. Попри відмову великих парламентських фракцій партії ГЄРБ («Громадяни за європейський розвиток Болгарії». - Ред.) і Болгарської соціалістичної партії сформувати новий уряд, я все ж сподіваюся, що уряд буде сформований», - заявив Плевнелієв.

Водночас президент підкреслив, що «дострокові парламентські вибори може призначити лише новообраний президент Румен Радєв, який на засіданні не був присутній внаслідок того, що він ще не вступив на посаду».

Глава Болгарії закликав політичні партії не забувати, що 2017 рік дуже відповідальний для країни, оскільки вона головуватиме в ЄС.

Про своє рішення, якій з партій він вручить мандат на формування нового уряду, Плевнелієв пообіцяв повідомити в п'ятницю, 2 грудня, не виключивши, що цей мандат буде вручений партії ГЄРБ.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Болгарії під керівництвом Бойко Борисова подав у відставку після перемоги на президентських виборах незалежного кандидата Румена Радєва, якого підтримала Болгарська соціалістична партія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-