У Кореї затримали кліпмейкера через корупційний скандал навколо президента

У Кореї затримали кліпмейкера через корупційний скандал навколо президента

Укрінформ
У Південній Кореї затримали кліпмейкера Ча Ун Тайка у зв'язку з корупційним скандалом, пов'язаним із президентом Пак Кин Хе.

Про це повідомляє ВВС Україна

"На Ча Ун Тайка чекає суд. Його підозрюють у тому, що він використовував свої зв'язки з президентом, щоб вигравати прибуткові проекти. Серед звинувачень є зловживання владою, розтрата майна", - зазначається у повідомленні.

Відомо, що 46-річний корейський музичний директор працював з зіркою Psy, чий кліп Gangnam Style став найпопулярнішим в історії, і південнокорейським гуртом Big Bang. Участь Ча у скандалі пов'язана з його зв'язками з Чхве Сун Сіль, подругою президента. Вона, як вважають, використовувала свій статус, щоб отримувати гроші від провідних корейських компаній, таких як Samsung.

Прокурори стверджують, що президент Пак Кин Хе наказувала своєму раднику допомогти Ча виграти контракти.

Конституція Південної Кореї не дозволяє притягнути до відповідальності чинного президента. Але тепер, коли прокурори напряму можуть пов'язати її з кримінальною справою, можливо, її вдасться притягнути до відповідальності через порушення закону.

Політичний скандал у Південній Кореї розгорівся після того, як наприкінці жовтня журналісти знайшли у сміттєвому баку Сеула планшет з промовами президента Пак Кин Хе. З'ясувалося, що їх тексти правила подруга президента Чхве Сун Сіль, яка не мала жодного стосунку до держслужби. Слідчі підозрюють її у втручанні в державні справи і використанні свого становища задля отримання фінансової вигоди.

Погіршив ситуацію той факт, що Чхве Сун Сіль є дочкою нині покійного засновника однієї з релігійних сект - політичні опоненти президента заявили, що вона довіряє державні справи людям з сумнівною репутацією.

Подругу глави держави заарештували 3 листопада за звинуваченнями у шахрайстві і зловживанні владою.

Президент Пак Кин Хе, рейтинги якої на тлі скандалу досягли рекордно низьких позначок, вибачилася та визнала свою відповідальність за те, що її подруга отримала доступ до документів державної ваги, але відкинула припущення, що Чхве Сун Сіль якимось чином пов'язана з релігійною організацією, заснованою її батьком.

Упродовж останніх п'яти тижнів Південною Корею прокотилися хвиля протестів, учасники яких вимагали відставки президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-