Додон каже, що Молдова не відмовиться від асоціації з ЄС

Додон каже, що Молдова не відмовиться від асоціації з ЄС

Укрінформ
Обраний президент Молдови Ігор Додон заявив, що країна продовжить імплементацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом, оскільки у глави держави немає повноважень на денонсацію цього документу.

Про це він заявив в інтерв'ю румунським ЗМІ.

«Президент не має повноважень на денонсацію міжнародних договорів, у тому числі й Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Так, у програмі Партії соціалістів є такий пункт, але глава держави не може бути президентом тільки тих, хто голосує за соціалістів, він президент усіх громадян країни. Імплементація Угоди про асоціацію триватиме», - наголосив Додон.

Водночас він додав, що домагатиметься поновлення економічних відносин з Росією, не виключаючи проведення переговорів із цього питання у тристоронньому форматі за участю Молдови, Євросоюзу та Росії.

Стосовно інтеграції в Євразійський Союз, обраний президент зазначив, що «залежно від результатів майбутніх парламентських виборів (чергових у 2018 році, або позачергових у 2017-му році)», Додон готовий провести референдум, під час якого самі громадяни мають відповісти на запитання, в який союз вони хочуть інтегруватися - Європейський або Євразійський.

Раніше Додон неодноразово заявляв, що наполягатиме на денонсації Угоди про асоціацію з Євросоюзом й інтеграцію в Євразійський Союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-