"Боїнг" розбився в березні під Ростовом через помилку пілота - ЗМІ

Укрінформ
Екіпаж "Боїнга" авіакомпанії FlyDubai, що розбився в березні в ростовському аеропорту, під час заходу на друге коло, втратив просторову орієнтацію.

Про це повідомляють російські ЗМІ із посиланням на джерело, знайомий з ходом розслідування .

"Вивчивши обставини події, а також технічні характеристики і стан повітряного судна, вдалося встановити, що командир літака під час заходу на друге коло, видно, не зміг адекватно оцінити положення повітряного судна. У нього виникла ілюзія того, що літак під час підйому досяг небезпечного кута атаки. Мабуть, піддавшись помилковому відчуттю, він віддав ручку управління "від себе", попри положення авіагоризонта", - сказало джерело.

Співбесідник агентства розповів, що з подібним явищем пілоти нерідко стикаються в умовах сильної обмеженої видимості, польоту вночі або польоту за приладами.

"Під час сильного прискорення або уповільнення всередині повітряного судна вестибулярний апарат людини посилає в мозок помилкові команди щодо виправлення небезпечного положення повітряного судна. Водночас у пілота неминуче виникає помилкове відчуття різкого набору висоти", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що проведена в США технічна експертиза уламків літака встановила, що кермо висоти було справне, а технічних вад, які могли б призвести до катастрофи, виявлено не було. Ніяких претензій до технічного стану літака до моменту катастрофи встановлено не було.

Літак компанії FlyDubai, що виконував рейс з Дубая, зазнав катастрофи 19 березня в аеропорту Ростова-на-Дону під час повторного заходу літака на посадку в складних метеоумовах - при сильному бічному вітрі і дощі. Між двома спробами приземлитися минуло більше двох годин. Загинули всі, що перебували на  на борту 62 людини - 55 пасажирів і 7 членів екіпажу.

Серед них було вісім українців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-