Держдеп покарав санкціями трьох особливо небезпечних терористів

Держдеп покарав санкціями трьох особливо небезпечних терористів

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство США визначило трьох осіб, лідерів терористичної організації "Сяючий шлях", як терористів особливої категорії та запровадило проти них санкції.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний департамент вніс Віктора Куіспі Паломіно, Хорхе Куіспі Паломіно і Тарчела Вільчеса до списку глобальних терористів особливої категорії – відповідно до указу президента 13224, який запроваджує санкції проти іноземних осіб та груп, які вчинили, або представляють значний ризик вчинення терористичних актів, що загрожують безпеці громадян США або національній безпеці, зовнішній політиці чи економіці Сполучених Штатів", - йдеться в документі.

При цьому повідомляється, що Віктор Паломіно очолює терористичну організацію "Сяючий шлях", яка організовує терористичні операції з 1980 року. У квітні 1983 року вона взяла на себе відповідальність за масові вбивства 69 чоловіків, жінок і дітей в Перу. Кінцева мета Паломіно полягає у поваленні уряду Перу, крім того він називає США головним ворогом.

Хорхе Паломіно також є одним із лідерів "Сяючого шляху" разом зі своїм братом Віктором. Хорхе брав участь у численних атаках організацій в Перу, які призвели до жертв.

Тарчела Вільчес відповідає в тій же організації за військово-ідеологічну підготовку дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-