Новий президент Франції може перезавантажити відносини з РФ - експерт

Новий президент Франції може перезавантажити відносини з РФ - експерт

Укрінформ
На даному етапі хід президентської кампанії у Франції ще залишає багато запитань відносно можливості зміни політики країни щодо Росії та ЄС.

Таку думку власному кореспонденту Укрінформу висловив аналітик німецького Фонду Маршала Йорг Форбріг, коментуючи проміжні результати праймеріз серед головних кандидатів на посаду майбутнього глави держави.

«Великим сюрпризом учорашніх праймеріз стало вибуття Саркозі. Це може посилити позиції Марін Ле Пен та призвести до перезавантаження відносин з Росією. Але на сьогодні ще надто зарано судити, як діятимуть у цьому питанні Фійон або Жюппе», - зазначив експерт.

На переконання Форбріга, кожний із цих кандидатів від правоцентристських політичних сил має добрі шанси перемогти націоналістку Ле Пен на виборах президента республіки у 2017 році.

«Але щодо майбутньої політики відносно Росії і ЄС – ще залишається багато невизначеностей. Принаймні на даному етапі», - зауважив аналітик.

Як повідомлялося, напередодні у неділю у Франції пройшов перший тур відбору головного кандидата на посаду президента від правоцентристських політичних сил. У другий тур, який відбудеться за тиждень, пройшли Франсуа Фійон від партії «Республіканці» (42%) і Ален Жюппе, «Об'єднання на підтримку Республіки» – 26%. Третій фаворит – Ніколя Саркозі, лідер партії «Республіканці» – набрав трохи більше 24%.

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі і колишній прем'єр-міністр в роки правління Саркозі – Фійон - виступають за тісні відносини з Росією. Обидва готові визнати Крим російською територією і розглянути зняття з Москви санкцій.

У свою чергу, Жюппе закликає до повного виконання Мінських домовленостей та не визнає і засуджує анексію Криму.

Переможець праймеріз від правоцентристів буде головним конкурентом на виборах 2017 року лідеру правих радикалів Марін Ле Пен у боротьбі за президентство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-