Відбудова України - 2024

Відбудова України - 2024

Дайджест
Укрінформ
Укрінформ запускає серію матеріалів про відновлення України. 

Будемо детально пояснювати, що робить держава та іноземні партнери, розповідати про історії стійкості, давати практичну інформацію. Підписатися на розсилку можна за лінком.  

ТЕКСТИ ТА АНАЛІЗ

"Весна" відновлення в Бучі

Як місто, яке було символом жорстокості, перетворилося на символ стійкості та відновлення.

Буча,  Вулиця Яблунська. Розстріляний росіянами дім. Фото Павла Багмута
Буча, Вулиця Яблунська. Розстріляний росіянами дім. Фото Павла Багмута

"Ми хотіли, щоб у місто повернулися люди. А вони повернуться, коли є бомбосховища, садочки, лікарні, магазини, коли в домівках є тепло та газ, – тому відбудову домівок ми запускали одночасно із відбудовою пошкоджених об’єктів критичної та соціальної інфраструктури", - заступник мера міста Буча Дмитро Чейчук.

ЯК ЦЕ ПРАЦЮЄ: ПОЯСНЮЄМО

Житловий сертифікат: як отримати відшкодування на нове житло. 

Сертифікат можуть отримати ті громадяни, чиє житло було знищено внаслідок бойових дій від 24 лютого 2022 року. Житловий сертифікат має строк дії протягом п'яти років з моменту видання, і його можуть використати лише власник житла або його прямий спадкоємець. Цей сертифікат не може бути переданий третім особам.

Укрінформ зібрав відповіді на найпоширеніші запитання про житлові сертифікати, які можна отримати за програмою «єВідновлення»

НОВИНИ УКРІНФОРМ

Євросоюз та Литва виділили €15,5 мільйона на бомбосховища для шкіл в Україні. Щонайменше п’ять укриттів планують побудувати у прифронтових областях.

ВІДЕО УКРІНФОРМ

Комплексне відновлення: як відбудовують цілий мікрорайон в Ірпені.

В Ірпені Київської області біля житлового комплексу “Ірпінські Липки” триває комплексне відновлення всієї вулиці, де внаслідок російських обстрілів не вціліло жодного будинку.

Два роки тому росіяни розстрілювали вулицю Багірну з градів, мінометів та артилерії. Тут не лишалося жодного вцілілого будинку. Із початком бойових дій в Ірпені без житла залишились понад 300 мешканців.

ФОТО УКРІНФОРМ

Перше в Україні смартукриття відкрили у Київській політехніці.

Приміщення буде коворкінгом, що працюватиме за будь-яких умов, а під час повітряної тривоги трансформуватиметься в укриття. Будівництво CLUST SPACE тривало майже п’ять місяців.

Фото Кирила Чуботіна

Фото Кирила Чуботіна

Стежте за новинами про відбудову - підпишіться на нашу щотижневу розсилку. Щопонеділка ви будете отримувати усі головні тексти, фото та відео про відновлення України. Якщо вам сподобалось, порекомендуйте нас друзям, щоб спільнота зацікавлених людей зростала.

Наступний дайджест з відбудови України очікується 5 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-