В Україні приймати іноземного туриста готові лише 5 дестинацій – Олеськів

В Україні приймати іноземного туриста готові лише 5 дестинацій – Олеськів

Укрінформ
На сьогодні в Україні для іноземного туриста готові лише 5 дестинацій – Київ, Львів, Одеса, Карпати, Чорнобиль. Інші регіони мають пройти цей шлях через розвиток внутрішнього туризму.

Як передає Укрінформ, про це під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Імідж України" сказала голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів.

"На сьогодні для іноземного туриста ми маємо готові лише 5 дестинацій: Київ, Львів, Одеса, Карпати, Чорнобиль. Все решта ми повинні розвивати сьогодні для внутрішнього туриста. Тому в нас є “Мандруй Україною”. І тут ми хочемо закликати туриста піднятися, взяти якийсь транспортний засіб і їхати в Черкаську, Чернігівську, Полтавську область пізнавати свою країну", – зазначила Олеськів.

За її словами, розвиток внутрішнього туризму дасть поштовх для розвитку певних туристичних напрямків, дестинацій, як це відбулося зі Львовом, коли у 2006 році відзначалося 750-річчя міста. Тоді, за словами Олеськів, місто виявилося не готовим інфраструктурно приймати велику кількість туристів, але це дало свій поштовх для розвитку.

Читайте також: МКІП розпочинає роботу над єдиним сателітним туристичним рахунком

Олеськів додала, що у планах Держагентства на цей рік – створення фотовідеоконтенту про Україну і платне просування в конкретних таргетованих аудиторіях.

Окрім того, за її словами, цьогоріч третину бюджету витратять на масштабні дослідження щодо того, хто приїжджає в Україну як турист, скільки ці люди витрачають, які напрямки обирають.

"Цього року, напевно, третину з нашого бюджету ми витратимо на дослідження масштабні, коли вперше ми дамо відповідь на те, хто наш турист, скільки він витрачає, куди він їде, що обирає", –сказала голова ДАРТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-