У кожному шостому закладі відпочинку виявлені порушення – Держпродспоживслужба

У кожному шостому закладі відпочинку виявлені порушення – Держпродспоживслужба

Укрінформ
Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів виявила порушення вимог законодавства в кожному шостому закладі оздоровлення та відпочинку.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Держпродспоживслужби.

«Від початку оздоровчої кампанії було проведено майже 2,7 тис. комісійних перевірок з питань дотримання вимог законодавства в закладах оздоровлення/відпочинку, ініційованих органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Порушення виявлено у 433 об’єктах, що майже у кожному шостому закладі», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, фахівці здійснили 454 заходи державного нагляду (контролю) щодо дотримання вимог у сфері санітарного законодавства. Порушення встановили у кожному третьому закладі.

Щодо безпечності харчових продуктів здійснили 167 заходів державного контролю закладів оздоровлення/відпочинку, а порушення вимог законодавства встановили у 59 закладах.

Читайте також: Масові отруєння дітей на Одещині: у готелі та лікарні знайшли багато порушень

За встановлені порушення у сфері санітарного законодавства надали 548 приписів, склали 119 протоколів про адміністративні правопорушення, наклали 119 штрафів та відсторонили від роботи 31 особу персоналу.

За правопорушення у сфері безпечності харчових продуктів, керівникам закладів надали 21 припис, склали 1 протокол, наклали 1 штраф, а також винесли 2 рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-