На Черкащині створять унікальний артоб'єкт «Серце України»

На Черкащині створять унікальний артоб'єкт «Серце України»

Укрінформ
Артоб’єкт «Серце України» збудують у географічному центрі України біля села Мар’янівка Черкаської області. Його відкриють у переддень 30-ї річниці Незалежності України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко під час туристичного форуму 23 липня.

За його словами, артоб’єкт символічно поєднає всі області України. Вони представлені тут у формі пари крил, прикрашених автентичним місцевим орнаментом кожного регіону. У центрі майданчика – серце під склом.

«Ми хотіли створити до 30-річчя нашої України щось особливе. Маємо не лише пам’ятати минуле, а й творити сьогодення. Я був неприємно вражений, коли вперше побачив на Черкащині Географічний центр України: непримітний і недобудований пам’ятний знак посеред поля. Тому ми вирішили створити там унікальний артоб’єкт: символічно поєднати всю Україну в одному місці. І мені приємно, що серце України – саме на Черкащині. Приїжджайте, послухайте, як воно б’ється», – зауважив Скічко.

Він додав, що артоб’єкт зводять на Черкащині без бюджетних грошей.

«Приємно, що знайшлося багато небайдужих підприємців, які перейнялися нашою ідеєю. Це не лише черкаські компанії, а й всеукраїнські. Я вдячний кожному меценату. Працюючи над цим проєктом, ми особливу увагу приділили питанню інклюзії. «Серце України» без бар’єрів. Там буде тактильна навігація та мапа, аудіогід і решта потрібного. Черкащина серед перших приєдналась до ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів». Я сподіваюся, що «Серце України» стане справжнім туристичним «магнітом», – наголосив Скічко.

Читайте також: Реконструкцію «Кургану Єдності» на Хортиці закінчать до Дня Незалежності

Поруч із артоб’єктом також буде розміщений найбільший Державний прапор на Черкащині. Висота флагштока – 52 метри, розмір стяга – 9 на 13 метрів.

Географічний центр України розташований на Черкащині на північній околиці села Мар’янівка (нинішній Звенигородський район). Він розрахований за усередненими значеннями широти і довготи крайніх північної, південної, західної та східної точок України.

Фото: Черкаська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-