Реконструкцію «Кургану Єдності» на Хортиці закінчать до Дня Незалежності

Реконструкцію «Кургану Єдності» на Хортиці закінчать до Дня Незалежності

Фото
Укрінформ
Роботи з оновлення «Кургану Єдності», розташованого у Національному заповіднику «Хортиця» у Запоріжжі, завершать до Дня Незалежності України. Це об'єкт «Великої реставрації», що відбувається за програмою президента «Велике будівництво».

Про це повідомляє Запорізька ОДА, передає Укрінформ. 

«На острові Хортиця на території «Кургану Єдності» проводиться реконструкція об’єкту, яка має бути завершена до святкування Дня Державного прапора та 30-річчя Незалежності України. Реконструкція передбачає благоустрій, створення оглядового майданчика, зручного підйому, зокрема, для осіб з особливими потребами, реконструкцію флагштока з державним прапором», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі на кургані проводяться роботи з формування схилів та доріг, якими підійматимуться люди. Забетоновано оглядовий майданчик, розпочато бетонування підйомної дороги та підпірних стінок кургану.

Реконструкцію «Кургану Єдності» на Хортиці закінчать до Дня Незалежності / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Курган заввишки 16 метрів – найвища точка на острові Хортиця. Він стане своєрідним оглядовим майданчиком.

Читайте також: «Козацьке коло» на Хортиці готове на 60%

Як повідомляв Укрінформ, Запорізька облдержадміністрація та «Запоріжсталь» підписали Меморандум щодо консолідації зусиль для відродження острова. Партнером проєкту реконструкції Хортиці стала компанія "Метінвест". Над розробленням концепції Хортиці працював колектив авторів, яких зібрала консалтингова компанія Big City Lab.

За програмою Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Хортиці відремонтують Музей історії запорізького козацтва і комплексно змінять всю територію. Зокрема, «Козацьке коло» та «Курган Єдності», після чого острів стане одним із ключових туристичних «магнітів» всієї України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-