Від початку року Україну відвідали майже 14 тисяч туристів з Саудівської Аравії – Ткаченко

Від початку року Україну відвідали майже 14 тисяч туристів з Саудівської Аравії – Ткаченко

Укрінформ
Від початку року Україну вже відвідали до 14 тисяч громадян Саудівської Аравії – це майже учетверо більше, ніж у 2020 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі

"На початку червня разом із очільницею ДАРТ (Державне агентство розвитку туризму – ред.) Мар’яною Олеськів обговорювали співпрацю з міністром туризму Королівства Саудівська Аравія Ахмедом Аль-Хатебо. 11 червня – перший прямий авіарейс з КСА до України. А за даними на сьогодні, нашу країну відвідало вже до 14 тисяч туристів – громадян Саудівської Аравії (до прикладу, у 2020-му – лише 4 тисячі). Це потужний поштовх для туристичної інфраструктури України, що переживала не найкращі часи після ковідних заборон та обмежень", – наголосив Ткаченко.

Він зазначив, що туристи з країн Перської (Арабської) затоки залишають в Україні близько 32 млн грн на місяць. За словами міністра, щоб приваблювати іноземців і наступного року, Україні потрібно забезпечити комфортні умови для цього: якісні дороги, сервіс, реставрація та ремонт об’єктів, що можуть бути туристичними "магнітами", аудіогіди та меню іноземними мовами.

Читайте також: Київ від початку року відвідали понад 300 тисяч туристів-іноземців

"А чим більше іноземних туристів ми зацікавимо, тим більше шансів, що хтось з них залишить у нас в країні не лише туристичний збір, а й стане реальним інвестором в нашу економіку. Зовсім скоро ми повідомимо вам про нову туристичну співпрацю ще з однією країною. Слідкуйте за новинами МКІП та ДАРТ", – додав міністр.

Як повідомлялося, у червні Flynas відкрив прямі рейси Київ – Ер-Ріяд і анонсував запуск рейсів з Джедди до Києва й з Ер-Ріяда до Львова. З урахуванням нових напрямків загальна кількість прямих маршрутів між Україною та Саудівською Аравією сягне п'яти.

Фото: tvoemisto.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-