МКІП проведе соцдослідження для підрахунку обсягу туристичних потоків – Ткаченко

МКІП проведе соцдослідження для підрахунку обсягу туристичних потоків – Ткаченко

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики проведе у 2021 році велике соціологічне дослідження щодо вивчення обсягу туристичних потоків, яке допоможе через 2 роки запустити сателітний рахунок туризму в Україні. 

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час презентації Комунікаційної стратегії просування України як популярного напряму для іноземних туристів, передає кореспондент Укрінформу.  

"Ми з ДАРТ (Державним агентством розвитку туризму – ред.) фактично з минулого року почали перезапуск індустрії туризму в Україні. Тому що не секрет, що впродовж багатьох років до туризму в цій країні ставилися за залишковим принципом, сфера туризму перекочовувала з одних відомств до інших, фінансування як такого не було. Про те, як насправді ставилися до сфери туризму, говорить той факт, що у нас досі немає туристичного сателітного рахунку. Це означає, що ми не можемо порахувати, наскільки вагомим є внесок туризму у ВВП", – сказав Ткаченко. 

Читайте також: В України з’явилася стратегія популяризування туристичного бренду

Водночас він зазначив, що в таких країнах, як Грузія чи Німеччина, внесок туризму у ВВП – 8 чи 9 відсотків, і це надзвичайно багато. 

"Я спеціально навів країну, близьку до нас, – Грузію і просунуту Німеччину для того, щоб було зрозуміло, що в таких різних країнах внесок туризму надзвичайно великий. Для того, щоб ми могли запустити впродовж найближчих двох років сателітний рахунок, ми цього року розпочинаємо велике соціологічне дослідження для того, щоб можна було зрозуміти, хто насправді в Україну в’їжджає. Не тільки ті, хто перетинає кордон в Молдові чи в Польщі, але ті, хто насправді є туристами і приїздять в Україну подивитися, і хто подорожує, власне, в самій Україні", – зауважив міністр. 

Як повідомляв Укрінформ, у сфері туризму запроваджена державна цільова програма "Мандруй Україною", яка відкриває широкі інвестиційні можливості для приватного бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-