На Прикарпатті почали ремонт дороги до туристичних «магнітів» Богородчанщини

На Прикарпатті почали ремонт дороги до туристичних «магнітів» Богородчанщини

Велике будівництво
Укрінформ
На Прикарпатті за програмою Президента «Велике будівництво» розпочали ремонт дороги Р-38 Богородчани – Гута, що покращить туристичний рух до Манявського скиту.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила журналістам речниця Служби автомобільних доріг у Івано-Франківській області Людмила Стражник.

«За кошти із державного бюджету в рамках національного проєкту «Велике будівництво» розпочато поточний середній ремонт дороги Р-38 Богородчани – Гута. Із оновленням дороги Р-38 Богородчани – Гута відкриються нові можливості для соціально-економічного розвитку Богородчанщини. Це й паломництво до Манявського Скиту, і зростання туристичного потоку до Манявського водоспаду, карпатського масиву Горгани та привабливої гірської річки Бистриця Солотвинська», – повідомила Стражник.

За її інформацією, на ділянці дороги між селом Дзвинячим і селищем Солотвин після проведення всіх етапів підготовчих робіт влаштовують вирівнювальний шар крупнозернистого асфальтобетону. У межах населених пунктів передбачене оновлення наявних тротуарів та влаштування нових, а також заміна 26 труб водовідведення. Загальний кошторис відновлення дороги Р-38 становить близько 50 млн грн.

Читайте також: На Волині облаштовують узбіччя на відновленій трасі до Світязя

«На дорозі Р-38 є 21 міст. Проєкт передбачає холодне фрезерування асфальтобетонного покриття мостів та влаштування двох шарів асфальтобетону, встановлення одностороннього оцинкованого металевого огородження», – додали у Службі автомобільних доріг області.

Як повідомлялося, за програмою Президента «Велике будівництво» у 2021 році передбачені будівництво чи реконструкція 6,6 тис. км доріг, 74 шкіл, 54 дитсадків, 28 медичних закладів, понад 140 приймальних відділень та 340 медичних амбулаторій у сільській місцевості, 24 басейнів та 78 інших спортивних об’єктів по всій країні.

Скит Манявський – православний монастир, заснований Йовом Княгиницьким 1606 року біля села Манява (Богородчанський район, Івано-Франківська область), пам'ятка архітектури початку XVII століття.

Фото: Служба автомобільних доріг у Івано-Франківській області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-