Потенціал креативної економіки України є одним із найсильніших у Європі – Ткаченко

Потенціал креативної економіки України є одним із найсильніших у Європі – Ткаченко

Укрінформ
Україна має один із найсильніших у Європі потенціалів креативної економіки та відкрита до співпраці.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на IV Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, що проходила у Литві, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

«Розвиток країни прямо пов’язаний з інвестиціями. Як державними, так і приватними. Це світова практика, в тому числі серед держав із сильною економікою. Можливостей безліч. Особливо коли потенціал креативної економіки в України є одним із найсильніших у Європі. Тож ми відкриті до співпраці», – підкреслив міністр, який узяв участь у заході в режимі онлайн.

Читайте також: Ткаченко назвав улюблені місця для відпочинку та культурного туризму в Україні

Він розповів, що креативні індустрії становлять майже 4% ВВП України. З однієї вкладеної у них гривні додатково можна отримати близько 2,2 гривні. Враховуючи, що креативним індустріям треба виключно людський ресурс – потенціал невичерпний, наголосив Ткаченко.

За його словами, з метою покращення умов для галузі налагоджується прямий діалог між владою і бізнесом щодо розвитку креативних індустрій. У межах Ради з розвитку креативної економіки при Кабміні вже створено кілька робочих груп за секторами (мода, концертна індустрія, народні художні промисли) за активного залучення представників сфери. Ведеться робота з запуску креативних хабів. Вони мають стати місцями розвитку креативного бізнесу, здебільшого для великих міст.

Читайте також: Ткаченко на Конференції з питань реформ у Вільнюсі презентує туристичний потенціал України

Міністр також поінформував, що у сфері туризму запроваджена державна цільова програма «Мандруй Україною», яка відкриває широкі інвестиційні можливості для приватного бізнесу.

За його словами, не менш важливий проєкт – «Велика Реставрація», який реалізуватиметься завдяки державно-приватному партнерству.

Ткаченко також порушив питання щодо процесу, який тільки розпочинається - легалізації ігрового бізнесу, його функціонування в готелях із чіткими рамками.

Як повідомлялося, 7-8 липня у Литві проходила 4-та Міжнародна конференція з питань реформ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-