Сумщина запрошує на козацький фестиваль до 362-річчя Конотопської битви

Сумщина запрошує на козацький фестиваль до 362-річчя Конотопської битви

Укрінформ
У селі Шаповалівка на Сумщині в межах святкування 362-ї річниці Конотопської битви в суботу відбудеться Всеукраїнський фестиваль "Козацький Родослав".

Про це повідомила пресслужба Сумської ОДА, передає Укрінформ. 

"Свято розпочнеться 10 липня о 9.30 при в’їзді у с. Шаповалівка біля пам’ятного знаку "Шаблі" на честь перемоги у Конотопській битві", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що стартує захід із урочистої ходи його учасників, зокрема представників козацьких об’єднань, із 18-метровим українським прапором до центру села. Там відбудуться заупокійна літія за загиблими та покладання квітів до пам’ятника гетьману Івану Виговському й пам’ятного знака учасникам АТО. Відкриття безпосередньо фестивалю "Козацький Родослав" відбудеться об 11 годині.

У програмі одноденного фесту – відтворення атмосфери козацької доби в таборі реконструкторів, кінне козацьке шоу, показові виступи лучників та службових собак, презентація кримськотатарської культури, спортивні змагання, різні виставки та концерти. У кінозалі просто неба демонструватимуть фільми, присвячені Конотопській битві та постаті Виговського.

Читайте також: На Вінниччині відбудеться фестиваль просто неба Operafest Tulchyn-2021

Конотопська битва (7-9 липня 1659 року) увійшла в історію як один із ключових епізодів московсько-української війни 1658-1659 років. Це був бій між військами гетьмана Івана Виговського та Кримського ханату з одного боку та московським військом з іншого біля міста Конотопа Сумської області. Вона закінчилася перемогою союзників над московитами, проте історики оцінюють її як "змарнований шанс і один із найхарактерніших прикладів виграної битви та програної війни". Скористатися перемогою під Конотопом Виговському не вдалося через несприятливе внутрішньополітичне становище та нові повстання промосковських сил у тилу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-