Україномовний аудіогід з'явився у першому болгарському музеї

Україномовний аудіогід з'явився у першому болгарському музеї

Укрінформ
В Археологічному музеї Несебра, що у Болгарії, відбувся запуск аудіогіда українською мовою, створеного у межах проєкту дружини Президента України Олени Зеленської.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави

«Запуск україномовних аудіогідів зараз є ключовим напрямком культурної дипломатії. У розпал туристичного сезону ми запускаємо перший україномовний аудіогід на території Чорноморського узбережжя Болгарії. Запрошую українських туристів та всіх охочих, хто володіє українською мовою, відвідати Археологічний музей Несебра», – зазначила перша леді.

Як зауважили в ОП, Несебр розташований на південному сході Болгарії, на узбережжі Чорного моря. Це один із найпопулярніших туристичних об’єктів у країні.

Археологічний музей присвячений історії стародавнього міста Месемврія (назва міста Несебр до 1934 року). Він був створений 1956 року і є частиною музейного комплексу «Стародавній Несебр», до якого також входить етнографічний музей та п’ять церков.

В Археологічному музеї представлена постійна експозиція «Несебр крізь століття», яка містить численні пам’ятки культури, пов’язані з історією античної Месемврії та середньовічного Несебра.

В ОП поінформували, що «голосом» аудіогіда стала українська письменниця Анна Багряна, яка живе в Софії, а реалізація першого україномовного аудіогіда в Болгарії здійснювалася через співпрацю МЗС, посольства України в Болгарії та працівників Археологічного музею Несебра.

Зазначається, що це вже 23-й україномовний аудіогід проєкту з культурної дипломатії.

Читайте також: У віденському Музеї Гундертвассера запустили україномовний аудіогід

За словами дружини Президента, до кінця року планується запустити ще близько 10 аудіогідів.

В ОП також нагадали, що у межах проєкту культурної дипломатії українською мовою було перекладено інформаційний довідник у Хорватському музеї наївного мистецтва, який є одним із найвідвідуваніших музеїв країни. Заклад має у своєму фонді понад 1900 творів мистецтва: картини, скульптури, малюнки, зокрема унікальні роботи на склі всесвітньо відомих художників Хлебінської школи.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-