Ворохта отримала туристичний бренд з гуцульськими символами

Ворохта отримала туристичний бренд з гуцульськими символами

Укрінформ
Ворохта отримала туристичний бренд із вказівником у формі лижі та гуцульськими символами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ворохтянська селищна рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Зазначається, що туристичний бренд представили керівник агенції туристичних ініціатив Ігор Чава та арт-директор Олег Білий.

"За основу лого взято вказівник, який символізує форму лижі. Кольорова гамма та ромбічні символи взяті з візерунку гуцульських килимів", - йдеться у повідомленні.

У селищній раді додали, що гасло Ворохти пов’язане з її історичним минулим та легендою про походження назви селища.

Читайте також: Гуцульські храми курортної Ворохти: історії та легенди

«За переказами, у перших жителів присілка Мочерняків був слуга, що втік з польської армії, якого звали Ворохта. Він був дуже здібним, і до нього часто зверталися за порадами, приказуючи «іду до Ворохти». Звідсіля й пішла в народі назва нового гірського поселення — Ворохта», - наголошується у повідомленні.

Читайте також: З Чорнобильської зони планують зробити «туристичний магніт» - Олеськів

Також, у туристичному бренді використали діалектичне слово «Скочимо» , яке пов’язали зі стрибками з трампліна, що пропонують у Ворохті. До слогана «Скочимо до Ворохти» розробники бренду запропонували ще й містичну тваринку, яку назвали Ворохатий. Її планують використовувати для стікерів, смайликів, наліпок та з промоційними цілями.

Відомо, що над створенням стратегії бренду Ворохти працювала Агенція туристичних ініціатив спільно із робочою групою, підприємцями та активними місцевими жителями.

Читайте також: Рівне та Люблін підписали угоду про співпрацю у гастротуризмі

Ворохта — селище міського типу Яремчанської міськради Івано-Франківській області. Розміщене на висоті 850 метрів над рівнем моря, на річці Прут, майже з усіх сторін оточена горами і лісами. Курорт Ворохта є центром підготовки українських спортсменів зі стрибків із трампліна, біатлону, лижних перегонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-