ДАРТ закликає українських готельєрів активніше вакцинуватися від COVID-19

ДАРТ закликає українських готельєрів активніше вакцинуватися від COVID-19

Укрінформ
Державне агентство розвитку туризму закликає українських готельєрів активніше вакцинуватися від COVID-19, адже це впливає на імідж України у туристичному світі. 

Про це голова відомства Мар’яна Олеськів сказала під час пресконференції у Києві, відповідаючи на запитання Укрінформу.

"Ми зробили розсилку на готелі з проханням подати нам списки людей, які хочуть вакцинуватися. Не можу сказати кількості, але я би не сказала, що є ажіотаж", – зазначила голова ДАРТ.

За її словами, наразі Держтуризм збирає дані з готелів щодо кількості охочих вакцинуватися.

Зі свого боку президент UHRA (Ukrainian hotel & resort association) Ірина Сідлецька наголосила, що питання вакцинації працівників готелів – дуже важливе для підвищення іміджу країни на міжнародному туристичному ринку. За її словами, наразі це актуально, адже Україна почала "відновлювати в’їзні потоки" туристів після жорстких карантинних обмежень, спричинених пандемією COVID-19. 

Читайте також: Асоціація готелів розробила майже 300 критеріїв для категоризації закладів

Окрім того, Сідлецька зазначила, що в Україні наразі близько 20 тисяч працівників категоризованої готельної індустрії, "які могли би бути вакцинованими".

Як повідомлялося, за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства розвитку туризму України та підтримки Міністерства охорони здоров'я України усі співробітники категоризованих готелів України мали змогу вакцинуватися від COVID-19. Для цього до 20 червня необхідно було надіслати на розгляд ДАРТ відповідну заявку.

У разі вакцинації усього персоналу заклад розміщення отримає наліпку "знак безпеки" та буде внесений до списку безпечних для подорожей готелів. 

Станом на 22 червня цього року 1 755 137 українців отримали одну дозу вакцини, 394 107 завершили вакцинацію (отримали дві дози).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-