Презентували туристичний маршрут «Шлях херсонської юшки»

Презентували туристичний маршрут «Шлях херсонської юшки»

Фото
Укрінформ
У Херсоні презентували новий туристичний маршрут «Шлях херсонської юшки».

Проєкт представили під час фуд-брифінгу в рамках проєкту «Дороги вина та смаку Херсонщини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ви побували на нашій першій екскурсії, що стартувала - «Шлях херсонської юшки». Поштовхом для нас стало те, що ми стали членами громадської спілки "Дороги вина та смаку Херсонщини". Хочемо, щоб Центральний ринок став соціокультурним центром міста, цікавим для туристів. Ми відкриті для співпраці», - зазначила менеджерка Центрального ринку Анастасія Присяжнюк.

У Херсоні презентували новий туристичний маршрут «Шлях херсонської юшки» / Фото: Ірина Староселець, Укрінформ

За словами голови громадської спілки «Дороги вина та смаку Херсонщини» Юрія Палічева, Центральний ринок заслуговує на те, щоб стати туристичним об’єктом, туристичною візитівкою міста. «Торгівля і їжа – частина нашої культури, локальна кухня нині у світових трендах», - зазначив Палічев.

Читайте також: У Києві відкрили турінфоцентр із продажем нового гастрономічного символу міста

Під час заходу представили також першу художню виставку картин з циклу «Кіт проти риби» (CATvsFISH) «Дизайн-ліцею» Херсонської міської ради, гостям екскурсії презентували мініакцію «Хід пузанка» на честь улюбленої херсонцями риби.

Екскурсія розпочинається з Набережної Херсона, біля Дніпра, а завершується на Центральному ринку, де гостей пригощають юшкою та смаженим пузанком,

Гостям гастромаршруту розповідають про мультикультурний Херсон, про козацьке минуле, та про місцеві ринки – ті, яких наразі уже немає, і які досі працюють, про страви з риби, які готували та готують представники різних народів, що розбудовували регіон, про ікони на камбалі, що мали при собі чумаки, про корсара та адмірала Джона Пола Джонса.

Читайте також: Розбудова гастрономічних турмаршрутів стимулює розвиток регіонів – МКІП

Оскільки екскурсія проходить історичним центром міста, то гості дізнаються про старі будівлі: де розташовувалися консульська агенція Королівства Італія та консульство Перу, і чим торгували купці, про грецький квартал із найстарішою з нині існуючих херсонських церков, про гастрономічні магазини, про будинок, що належав родині Фальц-Фейнів, і колишній так званий Лінивий ринок біля його стін, про Привозний ринок, де не продавали рибу, бо для торгівлі нею спеціально створили Рибний – нині це територія сучасного Центрального ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-