Туристичні локації Хмельниччини планують популяризувати через кіно

Туристичні локації Хмельниччини планують популяризувати через кіно

Фото
Укрінформ
Популярні туристичні локації Хмельниччини планують популяризувати завдяки зйомкам на них фільмів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хмельницька ОДА.

«Популяризувати Хмельниччину через кіно – таку амбітну мету ставить перед собою Хмельницька обласна кінокомісія, яка нещодавно була створена з ініціативи голови облдержадміністрації Сергія Гамалія. Один із перших проєктів, який цьому сприятиме – новий кінофестиваль, який має відбутися в Хмельницькому уже цієї осені», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ткаченко: Тема реставрації у Переяславі - надактуальна

Зазначається, що представники комісії оглянули відомі Кам’янець-Подільський, Бакоту, Меджибіж, Самчики. Усі вони є потенційними локаціями для зйомок фільмів s можуть зацікавити українських та іноземних кіновиробників.

За словами голови Державного агентства України з питань кіно Марини Кудерчук, Хмельниччина наразі серед лідерів за кількістю кінематографічних фестивалів. «Ми від Держкіно і Ради з державної підтримки кінематографії інформаційно та фінансово будемо підтримувати такі ініціативи. Сподіваємося, інші області братимуть приклад з Хмельниччини та розвиватимуть свої локації через кіно», - додала Кудерчук.

Читайте також: У Більську на Полтавщині створюють музей скіфської доби

У Хмельницькому до Дня кіно влаштують кінофестиваль, де планують запровадити спеціальну номінацію для робіт про видатних земляків, які здійснили значний внесок у розбудову держави.

Символом фестивалю стане емблема із зображенням хлопчика, як знак того, що цей мистецький захід робить лише перші кроки на шляху становлення. До вибору назви фестивалю пропонують долучитися громадськості.

Фото: adm-km.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-