Тюльпан-морозиво й рідкісний цвіт агави: запорізький ботсад відновлює роботу

Тюльпан-морозиво й рідкісний цвіт агави: запорізький ботсад відновлює роботу

Фото
Укрінформ
Запорізький міський дитячий ботанічний сад відновить роботу з 8 травня. Тут розпустилися понад сотня сортів тюльпанів, сакура, магнолія та агава, яка розцвіла вперше за 20 років.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Запорізький міський ботанічний сад "пішов" на карантин 3 квітня. Понад місяць співробітники наводили лад на території і готували рослини. Приймати гостей будуть вже з 8 травня.

"Для нас карантин був у "плюс": ми максимально підготували територію, зробили "стрижки" деревам, формували рослини. Цього року все почало цвісти на 2 тижні пізніше, ніж торік. Були дощі, сонця було мало", – розповіла методист ботсаду Дар'я Ковальова.

Відвідувачі ще зможуть помилуватися "парадом" тюльпанів. У колекції запорізького ботсаду налічується понад сотня сортів: з-поміж незвичайних – тюльпан-морозиво (Ice Cream), чорний тюльпан.

Запорізький ботсад відновлює роботу / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

"Ми щороку створюємо нові композиції та змінюємо локації. У нас є тюльпани на високих ніжках і низькорослі, ранні та пізні. Ми комбінуємо рослини, щоб подовжити період цвітіння", – додала Ковальова.

Читайте також: На Хмельниччині розквітло тюльпаново-нарцисове поле

Цього року в саду вперше за 20 років зацвіла агава, причому водночас два сорти – "Королева Вікторія" та агава фуркроїдна. Ця квітка все своє життя готується до цвітіння.

Як повідомили співробітники ботсаду, триває робота зі спорудження нової теплиці для тропічних рослин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-