Держтуризм: 90% туристів у Чорнобилі – іноземці

Держтуризм: 90% туристів у Чорнобилі – іноземці

Укрінформ
Серед туристів у Чорнобильській зоні відчуження – 90% іноземці.

Про це сказала голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів у інтерв'ю Цензор.НЕТ, передає Укрінформ.

"З одного боку, ми маємо відвідування Зони у 2019 році на рівні 124 тисячі людей, і цей показник з року в рік зростав. Однак за той же час одну тільки Чернечу гору в Каневі відвідало 90 тисяч людей. Львів приймав 1,5-2 мільйони туристів. З цієї точки зору 124 тисячі вже не видається такою великою цифрою... Звісно, 90% туристів у Зоні – це іноземці. Але якщо ми говоримо про кількість, то це не так і багато. Окрім того, цільовою аудиторією турів до Чорнобиля була молодь, люди, які грали у комп’ютерні ігри "Сталкер" тощо", – сказала Олеськів.

Вона зазначила, що після виходу серіалу "Чорнобиль" виробництва HBO з’явився шанс долучити більше туристів, які цікавляться власне історією. За її словами, наприклад, тих, кого цікавить історія холодної війни, вабить радіолокаційна дуга.

Читайте також: У Чорнобильській зоні затримали подружжя «сталкерів» з Рівненщини

"Про Чорнобиль знову широко заговорили, і сьогодні це є шансом переосмислення. Ми розуміємо, що історія, показана у кіно, не є правдивою на 100%, але в художньому світлі все подано з правильними висновками – про те, наскільки СРСР приховував трагедію, наслідки і використовував людей як біологічних роботів, – особливо солдатів, задіяних під час ліквідації. Їхня кількість досі лишається невідомою", – додала Олеськів.

Як повідомлялося, у понеділок, 26 квітня, –35-ті роковини Чорнобильської катастрофи. Цього дня у 1986 році на ЧАЕС сталася техногенна екологічно-гуманітарна катастрофа, спричинена двома тепловими вибухами і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики як за кількістю загиблих і постраждалих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-