В Ізмаїлі прикордонники оформили перше після майже дворічної перерви круїзне судно

В Ізмаїлі прикордонники оформили перше після майже дворічної перерви круїзне судно

Укрінформ
У порту «Ізмаїл» на Одещині прикордонники оформили на прихід перше круїзне судно з румунськими туристами на борту після майже дворічної перерви.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Після майже дворічної перерви прикордонники Ізмаїльського загону сьогодні вночі оформили на прихід теплохід Diana під прапором Нідерландів», – ідеться в повідомленні.

На борту судна прибули 53 пасажири та 9 членів екіпажу – всі громадяни Румунії.

Міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що ці рейси стануть регулярними та є результатом домовленостей з румунською стороною.

Зі свого боку прикордонники вживатимуть усіх необхідних заходів для безпеки та швидкості перетину кордону особами, які подорожують.

За повідомленням пресслужби ДП «Адміністрація морських портів України», відкриття круїзної лінії стало першим результатом І Міжнародного форуму «Розвиток туризму в українських дунайських портах – шлях до економічного зростання регіону».

В АМПУ підкреслили, що транскордонний круїз – перший за останнє десятиріччя проєкт, коли туристичний потік орієнтований на відвідування Ізмаїла, тобто місто не буде обмежено статусом транзитної локації.

«На гостей міста чекає екскурсія комфортабельним автобусом за основним туристичним маршрутом із відвідуванням Свято-Покровского катедрального собору, Діорами та меморіалу загиблим воїнам (парк-музей «Фортеця»), пішохідна прогулянка по набережній біля Діорами, шопінг та обід із страв місцевої кухні. У суботу румунські туристи відвідають Одесу, а ввечері їх очікує концерт ізмаїльських виконавців та творчих колективів на борту судна. У неділю вранці судно відійде від причалу Ізмаїльського морського порту та прямуватиме до Румунії, де продовжиться програма круїзу», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Норвезьке судно вирушить у перший післяпандемійний круїз до Гібралтару з Туреччини

Наразі, додали в АМПУ, здійснюється робота з організації реверсних турів для українських туристів – з Ізмаїла до румунської дельти.

З наступного тижня оператор планує привозити румунських туристів до Ізмаїла щотижня до кінця жовтня цього року. Крім того, в перспективі очікується залучення туристів з інших європейських країн.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Одеського порту підготувалися до приймання круїзних лайнерів у навігацію 2021 року згідно з європейськими стандартами охорони здоров’я, запровадженими для убезпечення пасажирів і членів екіпажів від зараження коронавірусом.

Фото: uspa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-